Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Poceni kampiranje???

Default avatar
Pozdravljeni,

že dolgo je tega, kar sem nazadnje kampirala. In takrat je bilo potrebno plačati samo nočitev na osebo/dan+turistično takso in elektriko (če si jo imel).

Danes pa gledam malo cenike kampov na Hrvaškem, ker se mi je zluštalo spet kampirat in vidim, da je zaračunano "svega i svašta" Hah pa sem že mislila da bo zato dopust cenejši.

-nočitev na osebo/dan: okoli 7 €
-posebej je treba plačati parcelo na kateri si postaviš šotor: 10 € za najcenejšo cono. Če si čisto ob morju je cena 2× večja.
-doplačilo za avto
-doplačilo za hladilnik
-doplačilo za elektriko
-turistična taksa

Malo me je šokiralo vse skupaj, tako da me sedaj zanima, če je doplačilo za parcelo samo prvi dan, ko si jo zbereš, ali je to vsak dan do konca bivanja?

Pojma nimam kako to gre, je že veliko let, od mojega zadnjega kampiranja.

Prosim če mi ljubitelji kampiranja razložite, kako to računajo in če se mi sploh splača potem kampirat?


Najlepša hvala vsem.
Default avatar
Ja vsak dan,kaj pa mislis. Kampiranje ze kar nekaj casa ni poceni,tako da moja familija ze dolgo hodi v apartmaje(za isti denar kot v soliden camp) Kaksen pofl camp se pa tudi dobi,tam je pa tud cena max 10 do 15€. Pa lep dopust.
Default avatar
Cene kampiranja so različno oblikovane. Ponekod imaš ceno parcele, ki vključuje tudi avto, elektriko ter navadno še dve osebi in to je to. Ponekod zaračunajo vsako stvar posebej. Je pa res, da mi kampiramo bolj drugod po Evropi, (Italija, Francija, Španija) in se na cene v hrvaških kampih ne spoznam najbolje. Se pa spomnim izpred nekaj let, da je bila cena v enem kampu v Istri za 2 osebi + avto + šotor 25 evrov (junij), naslednje leto na potovanju po Siciliji (september) enega kampa nisva plačala več kot 20 evrov, čeprav so italijanski kampi znani kot najdražji.
Zgleda, da imajo tud Hrvati fajn navite cene.
Default avatar
Mi kampiramo vsako poletje na HR. Povsod, kjer smo bili se zaračuna cena na osebo (napr. 2 osebi x 7 €)+ tur. taksa (2x 1,x0 €) + cena parcele (napr. 20 €) - na nočitev seveda. Se pravi vsak dan zapraviš 36 €. Mi smo si vedno izbrali parcelo z elektriko, tako, da je elektrika že vključena v ceno parcele.Doplačila za hladilnik, sef ipd. doplačaš le v primeru, če ga posebej najameš v kampu. Avtomobila nam še niso nikjer posebej računali, vedno pa smo ga imeli parkirano na parceli ali takoj zraven. Če je le mogoče, se ustavljamo v kampih Valamar, so malenkost dražji, so pa vedno lepo urejeni z velikimi parcelami, dajo veliko na čistočo in nekako jim uspe ustvariti sproščeno in mirno vzdušje v kampu...
Default avatar
Bo ka držalo, da so cene oz.zaračunavanje storitev zelo različne.
Na Lošinju (AC Rapoča) je , tako kot si zapisala , Jožica. Podobno je v ostalih treh (nam najbližjih) kampih.
Vsako stvar zaračunajo posebej.
V ostalih primerih, kot piše Tamara, pa je cena za samo parcelo že definirana, kaj parcela oz. kamp ponuja na določeni parceli.

LP
Default avatar
Res bo tole s cenami kampiranja. V zadnjih letih so se kampi na Hrvaškem kar precej modernizirali, zato pa tudi vsako leto za nekaj procentov dvignejo cene. Se pa še vedno najde kakšen luškan manjši kamp, kjer so tudi cene še vedno razumne npr. za 2 odrasli osebi + parcela z elektriko od 20 - 25 eur.

Primerjavo cen si lahko pogledate kar na linku Avtokampi.si - cene kampiranja

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net