Avtomobilizem

Odgovarjajo:

nov C3, Ford Fiesta, Peugeot 207 ali VW Polo

Default avatar
Katerega od naslovnih naj si kupim - nov?

Ful mi je všeč C3 s tistim panoramskim steklom. Me pa moti, da se senčniki tako čudno odprejo?! Na testni vožnji se je tudi krasno obnašal. In ima veliko dodatne opreme.

Ford Fiesta mi zgleda malo prešportno - je pa možu zelo všeč. Testna vožnja ok. Super cena...

Peugeot mi na cesti vedno pritegne pogled. Mi je bil pa na testni vožnji malo glasen. Prodajalec pravi, da zaradi timskih pnevmatik. Oprema primerljiva Fordu.

VW Polo mi sploh ni všeč, pa mož teži kako je VW pač najboljši. Sam ima golfa.

Joj, kako naj se odločim? Če ima kdo izkušnje - na plan z njimi!

Lep popoldan,

Ines
Default avatar
Za sminkirat Peugeot, za uporabnost pa Polo.
Default avatar
[quote="rdeca strela"]Za sminkirat Peugeot, za uporabnost pa Polo.[/quot

Zakaj se ti zdi Polo najbolj uporaben? Razen porabe?
Default avatar
Prvo kot prvo, se je dobro zapeljati z vsemi omenjenimi na testno vožno, ki naj vsebuje tudi avtocesto/vrhniški klanec in bočno parkiranje. Tako lahko poleg udobja in ergonomije (sedeži, položaj volana in menjalnika, ...) presodiš tudi glede glasnosti/potrebe po priganjanju v obrate, okretnosti in preglednosti (ne moreš verjeti, kako so lahko določeni avti nepregledni za parkiranje-nazaj ne vidiš praktično nič-, recimo novi megane je po mojem mnenju katastrofa kar se preglednosti tiče in je golf neprimerno boljši).

Zatem pa glej na to, koliko ti je kakšen lep :-)
Default avatar
Servis za Peugeota je drazji od servisa za VW, VW ima vec serviserjev na izbiro, je bolj vzdrzljiv in bolj drzi ceno kot Peugeot.
Peugeot je lep, VW je pa avto. Imela sem oba.
Default avatar
megane je nepregleden samo trivratni.

sama bi izmed teh sicer izbrala polota, ampak če ti je všeč c3, ne vem, zakaj ne, je tudi ok.
tisto panoramsko steklo je pa meni po pravici povedano kar nekaj. če sije sonce, ne moreš senčnika dol potegnit in se ti vse šajna, če je oblačno ali dež, pa tudi ne vidim neke prednosti. skratka jaz ne vidim, zakaj bi bil fajn ...
Default avatar
rdeca strela je napisal/a:
Joj, daj nehaj:-))) To so besede mojega moža... Pravi, da bo on imel AVTO jaz pa Citroena:-(((

Naj še kdo kaj napiše.
Default avatar
fazurna je napisal/a:
Včeraj sem ga vozila, ko je ful sijalo sonce. Če je sonce v višini zatemnitve (ki je sploh ne opaziš) sploh ne moti - pa nisem imela sončnih očal. Če je pa sonce nižje pa senčnik normalno potegneš dol, senco ti dela, samo malo čudno štrli in seveda se ga ne more dat na stran ( če imaš sonce s strani)
Default avatar
Mene osebno ni prepričalo to panoramsko steklo, če pa tebi odgovarja, nimam nič proti. :)

Aja, bi pa pohvalila tudi fiesto, tale konkretno je recimo super. Je malce dražja in ima zelo dober (močnejši) motor. Pa varčna je.
http://www.zurnal24.si/testi/ford-fiest ... 079/clanek
Default avatar
Načeloma je tko, tako so meni vsaj fantje v službi razložil, da nikar komplicirat, danes je vse tam nekje glih, samo v zunanjem plehu je razlika.

Če hočeš bit zadovoljna, si kup tist pleh, ki ti je dejansko všeč. To je vse kar se rabiš sekirat.
Vsi ti avtoti obljubljajo vse sorta, od varčnosti, pa raznih SBS, ABS, TTC, KKR in raznoraznih čudes, za kar sploh ne vemo čemu služijo, dejstvo pa je, da se vse avtomobilske firme trudijo, ,da naredijo čimboljše makine, tako da razlike v motorjih so v niansah, zato niso niti omemb vredne.

Edino, kar mene osebno premami so pregovorne natančnosti nemških izdelkov, zato dejansko vozim Opla.

Za 15 tisočakov, kot recimo je v zadnji priponki Ford Fiesta, si dejansko raje kupim Opel Astro, ki je razred višji.
Default avatar
O, hvala za mnenje.

Še kakšen predlog?
Default avatar
meni pa so všeč je napisal/a:
Se v celoti strinjam.
Saj danes ni slabih avtomobilov, so dobri in boljsi.
Jaz bi samo dodala se pozornost na servis - ceno in potem po izteku garancije moznost neuradnega serviserja. VW popravlja vsak vaski mehanik, "francoze" pa niti ne.
Default avatar
iness je napisal/a:
clio, twingo, modus, dacia
Default avatar
Jaz imam fiesto že 2 leti in sem zelo zadovoljna. Lepa, glede na svojo velikost zelo prostorna, je pa res, da babica malo težje zleze iz avta, ker je nižji od Fusiona, ki ga vozi dedek.
Default avatar
meni pa so všeč je napisal/a:
Ampak dejansko to ni res. Danes je recimo ESP tako kot 10 let nazaj ABS. Škoda kupovati nov avto, če tega nima, ker je dejansko uporaben pripomoček (lahko tudi malo prebereš kakšne teste na netu). Ravno tako bi gledal za ASR (da kolesa ne zdrsavajo, recimo pri speljevanju) in 'hill holder' (avto ne leze nazaj, ko speljuješ v hrib). Od manj 'čudaških' pripomočkov pa pridejo prav še park senzorji in tempomat.

Glede motorjev tudi ni glih vseeno, zadnja leta prihajajo v ospredje bencinarji s turbino (pri VW-ju so to TSI motorji, pri renault-u TCE, pri citroenu THP, ...), ki ponujajo podobno komoditeto kot doslej dizli, to je dost navora pri nižjih obratih, kar pomeni bolj lagodno vožnjo (manj prestavljanja in manj priganjanja v obrate).

Potem je tu še pasivna varnost, s tem mislim predvsem na airbage. Leta 2011 še vedno pri mnogih avtih srednjega in nižjega razreda ne moreš dobiti airbaga za kolena šoferja. Pri drugih pa je že serijsko ali za doplačilo (vw golf, alfa romeo guiletta, lancia delta).

Seveda, vse te stvari avto dosti podražajo, ampak po mojem skromnem mnenju so tega vredne. Vsak pa se bo odločil sam zase, kaj mu je bolj pomembno.

To je to, kar se mene tiče in dejansko sem ravno v fazi nakupa avta zase, gledam nižji srednji razred. Negativno presenečenje je, da recimo astra in c4 nimata ASR-a v standardni opremi, golf in civic pa to imata. Potem Golf in Polo imajo serijsko t.i. speljevalno asistenco, kar je neke vrste hill holder, nimajo pa park senzorjev (razen za doplačilo), ki so pri drugih že skoraj po pravilu noter. Povsod so plusi in minusi, odločitev je na kupcu.
Default avatar
Imam P207 že dve leti. Zadovoljna.
Meni je predvsem všeč da ima servis na 30.000km in ne na 10ali 15 kot večina drugih avtov. Ker jih pač delam 30.000 na leto in se mi to kar fajn pozna.
Pa še lep je:)
Imam pa premiuma z še nekaj dodatne opreme. Meni je zakon v glavnem.
Default avatar
207 je napisal/a:
Ni še en pogoj - enkrat na leto ali na 30.000km?
Default avatar
Mi imamo tudi Peugeota, servis je na dve leti ali 30.000 km. Zadovoljni
Default avatar
Ekola jaz sem ponosna lastnica novega C3. Sicer jaz sem se zaljubila v verzijo picasso in po 7 mesecih sem ultra zadovoljna. Pred tem sem imela 6 nemcev in enega japonca in enega italijana pa je citroen zdej zame daleč najboljši. Veliko bolj prijetna vožnja kot recimo v trdih nemcih. Italijanski je bil super, ko ni bil na servisu:). Japoncpa sicer kvaliteten samo meni grd.

Pusti moške in kupi avtek, ki bo temi všeč:)

Moderatorji