Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

prečkanje meje

Default avatar
upam da mi kdo zna odgovoriti, saj nikjer v spletu nisem našla odgovora.
z fantom grema na hrvaško. potekel mu je osebni dokument. novo vozniško dovoljenje se pri nas lahko uporablja kot osebni dokument (ker vsebuje tudi naslov) a se bojim da pri prečkanju meje to ne velja. po moji logiki se lahko prečka izključno z osebnim dokumentom ali potnim listom. a fant trdi drugače. res se želim izogniti nevšečnostim na meji. ali mi zna kdo kaj več povedati o tem? saj boma drugače morala najino potovanje prestaviti dokler mu ne izdajo novega osebnega dokumenta.. :(


hvala in lp :)
Default avatar
Naj si da osebno izkaznico delati. Se mi zdi da doplača okoli 5 eur (mogoče še manj) in jo dobi takoj naslednji dan. Mi smo jo pred 2 leti za tamalega nesli v petek, v soboto zjutraj jo je poštar že prinesel.
Default avatar
Tudi vozniško dovoljenje je osebni dokument (prav tako kot osebna izkaznica in potni list). Ti si verjetno mislila, naj si da narediti osebno izkaznico? In, z vozniško preko hrvaške meje ne bo šlo, ker, kljub temu, da je to osebni dokument, to ni potovalni dokument:).

P.S. Tudi orožni list je osebni dokument, ki ga v Sloveniji uporabljaš kot identifikacijski dokument, pa mislim, da ti niti na kraj pameti ne pade, da bi z njim probala preko meje.
Default avatar
NIKAKOR NE POSKUŠAJTE z vozniškim preko meje, ker to ni primeren dokument. Vozniško dobi tudi tujec, ki ima v Sloveniji bivališče, za hrvaško pa napr. rabi vizum. Vozniško ne potrjuje državljanstva in če imaš vozniško sploh ni potrebno, da si Slovenec!
Default avatar
za vse tiste, ki ste še vedno v domih, glede nove vozniške. Dokumenta za prestop državne meje sta OSEBNA IZKAZNICA ALI POTNI LIST (klaični, diplomatski..., ) Ker sama delam na meji, se je že zgodilo da so želeli potniki prestopiti mejo z novo vozniško. ZAENKRAT TO NI MOGOČE! Mogoče enkrat bo..
Default avatar
No, da povem iz osebne izkušnje. S prijatelji smo šli na Hrvaško kolesarit in sem na meji SLO-HRV predložil vozniško dovoljenje in sem mejo prečkal brez problemov. Mogoče policist v množici dokumentov (8) ni opazil, da sem mu dal vozniško. No nazaj grede, ko sem spet naredil enako pa je zahteval potni list, ki sem ga seveda tudi imel s seboj.

Lp
Default avatar
V Avstriji na Koroškem po prečkanju meje policaji kontrolirajo potnike, če ni osebne ali pasoša sledi kazen 30 €, vozniška ni dovolj.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet