Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

marakeš

Default avatar
Meni je bilo ful všeč, tudi bivala sem v enem hotelčiču na djaama el fna, hrana na trgu zvečer ful dobra, jaz sem se tam najedla polžev za naprej in nazaj. V soukih samo pazi, da ne začneš hendlat, če nimaš namena kupit, ker te bodo prodajalci po celi ulici terjali.... Uživaj, če boš šla!
Default avatar
Bila tam poleti 2009 (ni ravno najboljši termin, ampak v šolstvu drugače kot poleti ni dopusta).

Z možem sva bivala v enem izmed riadov, samo ulico stran od Djeme. Hrana poceni, jedla sva kar na ulici, zvečer na Djemi, zajtrk pa sva imela v riadu. Niti enkrat nisva imela najmanjših prebavnih težav. Je pa res, da sem tam popila toliko Coca-Cola, da sem je imela dovolj za par let nazaj in naprej. ;)
Voda vedno iz plastenke - pa poglej, če je original zaprta.

Z domačini nobenih težav, niti ne morem reči, da so bili pretirano vsiljivi, je pa res, da si vsak želi zaslužit na tebi, takoj ko vidi, da si turist. Edinkrat, ko sem šla sama po ulici (ampak s pokrivalom na glavi, krilom do gležnjev in tričert rokavi), so me "nadlegovali" - kričali za mano, me vabili v svoje hiše...

V soukih najdeš marsikaj, vedno pa moraš barantati. Če bi ponovno obiskala Maroko, bi tam obvezno kupila arganovo olje (je bistveno cenejše kot pri nas), pa tono slaščic (meni so bile zelo okusne, čeprav malo suhe), vsekakor bi si redno privoščila metin čaj, sveže stisnjen pomarančni sok na Djemi, pa njihov "tajine" je tudi super (meni je bil najboljši s piščancem, krompirjem in limono).
Za pogledat... uf, kje naj sploh začnem? Djemaa el Fna (obvezno zvečer), mošeja Koutoubia, medersa, njihov muzej... tega je res ogromno.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net