Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Trst Patras - trajekt

Default avatar
Kajne da direktnega trajekta Trst Patras ni več? Vsaj na googlu najdem zadnje podatke za 2005.
Obstaja kak 'ovinek' v smislu Trst - Benetke - Patras? Ali vlak Ljubljana-Split, pa trajekt Split-Patras? No, to zadnje vem, da je izvedljivo, ampak ali je smiselno?
To jesen bi šla namreč v backpack varianti na Kefalonijo, pa zdaj iščem ...

Sploh dobivam vtis, kot da iz Trsta ni več trajektov, ali pa sem tako štorasta pri iskanju po spletu.
Zeeelo bom hvaležna za kak link ali izkušnjo, po možnosti od letos.
Default avatar
V Patras vozita Minoan lines in Anek lines. Iz Benetk ali iz Ancone. Predlagam do Benetk z vlakom, včasih so cene zelo ugodne, potem pa na trajekt. Iz trsta že leta ne vozi več.
Default avatar
A je šel kdo v zadnjem času (2011 ali 2012) s trajektom iz Benetk v Grčijo? Oziroma a gre kdo v kratkem. Mi gremo julija, karte imamo, le s kom bi rad predebatiral kakšne detajle glede vkrcanja na trajekt in podobno.
Default avatar
Saj ni kaj debatirat. Pripelješ se v pristanišče, poiščeš, kje stoji tvoj trajekt, se postaviš v kolono in počakaš, da začnejo nalagat avte. Ko pripelješ na trajekt, te pa itak usmerjajo, kam se postavit. Iz Benetk sicer res še nismo šli, pa saj je povsod isto.
Default avatar
ja, približno tako. bili lani. postaviš se v kolono in te potem ladijski delavci navižajo kam parkirat. potniki morajo iz avta prej, v benetkah so šli ven v sami garaži, nazaj grede v igumenitsi pa še pred vkrcanjem. v avto potem, ko je parkiran in ladja odpluje ne moreš več zato je treba vzet ven kar rabiš prej. obvezno si pa zapomnit v katero garažo oz. deck so te postavili, ker je to bistveno pri izkrcavanju da šofer ve po katerem stopnišču je treba v garažo, potniki gredo itak ven peš. to je to. če imate spanje na palubi, potem si je treba čimprej dobit strateška mesto za spanje, vendar so ponavadi že vsa zasedena - to pride pa z izkušnjami. ampak se da tudi na palubi brez problema, lani preživeli dol grede nevihto ponoči in ni bilo težav (imeli smo pa res prostor na palubi pod streho).pa brezveze je tiščat v garažo prej kot nujno potrebno ker je notri kot v savni in itak ne moreš preko reda ven, ker so avti kot sardine, nazaj gredo celo tako, da so morali spraznit najprej kolono levo, da so se sploh odprla šoferska vrata. ampak nič bat, so majstri in jim je to vsakdanji posel.
če ni skrivnost - koliko ste plačali trajekt ?
Default avatar
Hvala za odgovore. Seveda ni skrivnost koliko smo plačali. 370 € za avto, dve odrasli osebi in tri otroke stare 1, 4 in 6 let. Rezervirali smo v začetku januarja, tako da smo izkoristili 10 % early booking discount. V tej ceni je tudi riziko odpovedi, ki je znašal cca 15 €.
Postopek vkrcavanja me zanima predvsem zaradi otrok. A lahko počakajo kje na hladnem, da jim ni treba čakati na vročem soncu. Jaz bom že počakal v avtu.
Pa še to me zanima, a imaš lahko strešni kovček na avtu. Jaz sem pisal na ANEK in so mi napisali da lahko, če ne štrli ven iz tlorisa avtomobila. Na Minoan pa nisem dobil pritrdilnega odgovora. Imam rezervno varianto, in sicer bi v skrajni sili kovček stlačil v avto, a mi razumljivo to ne diši preveč. Vseeno pa nimam namena doplačat 250 € kolikor sem si naračunal da bi stalo, če bi glede višine vozila padel en razred više. Je bil kdo na trajektu s strešnim kovčkom na avtu ali pa vsaj videl koga, ki ga je imel na strehi?
Default avatar
Hvala za ceno, lani je bilo precej ceneje :(
Lani kakšne panike s soncem ni bilo ker je v Benetkah bbilo oblačno, nazj v Igumenitsi greš pa itak tako zgodaj, da sonca še ni oz. ni tako močno.Morate pa pazit, ker je treba biti najkasneje 2 uri pred odhodom ladje na checkingu sicer vam karto lahko prodajo.
S strešnim kovčkom nismo imeli nobenih težav, je bil pa osebni karavan.Višina je lahko problem, če bi kovček postavil na terenca ampak to baje (nismo bili) bolj komplicirajo za Sardinijo in Korziko ...Tako da brez panike.
V benetkah vas bodo itak anekovi delavci postavili v kolone, potem se greš čekirat, otroci lahko potem počakajo na terminalu pod streho, nazaj pa kot rečeno, lani smo se moral čekirat ob 6.30 tako da ni bilo panike, čas čakanja bo pa za ta starejša dva sigurno zanimiv ker so ladje ves čas prihajale in odhajale in se je dogajalo.
Brez skrbi, vse bo OK, mi smo bili tudi nervozni ker je bilo prvič ampak se je vse krasno izšlo.
Kakšen plan imate pa potem tam ? ena destinacija ali potovanje ? mi smo prešibal skoraj celo Grčijo in naredili 2500 km ...
Default avatar
Imamo planirano kar dolgo turo. Najprej jo uberemo čez Lefkado na Kefalonijo in tam v kampu Karavomilos ostanemo 9 dni. Potem gremo na poroko v bližino Patrasa (Rio), kjer se bomo zadržali 4 dni. Iz Patrasa se vračamo na Lefkado kampirat za en teden, potem pa jo z avtom mahnemo do Ohrida, kjer bomo ostali nekaj dni. Iz Ohrida do doma še 2-3 dnevni postanek v Beogradu, kjer bomo mimogrede obiskali kolege. Za vse skupaj smo si vzeli mesec dni časa tako da bo kar pestro.

Čau.
Default avatar
Morda malo mimo, pa vseeno. Mi smo šli pred par leti z avtom do Pireja (zraven Aten) in potem s trajektom na Naxos. Karte kupili od doma online. V Pireju imajo (oz so imeli) klimatizirano čakalnico. Vse osebje zna angleško, prijazni in kompetentni, čeprav se jim mudi. Povejo ti, kam postaviti avto v vrsto, kdaj zapeljati in kam. Naredili smo eno neumnost - v avtu sem imela hladilno torbno in sem jo pozabila izključiti. Ko pridemo na naxos, avto ne vžge... No, porinili so me po klančini dol in je hvalabogu vžgal. Torej, če imate noter kake električne naprave na avto napeljavo, obvezno izključite!
Default avatar
Kot gledam so trajektom (Anek, Minoan) za 2013 dvignili cene oz. je manj ugodnosti za družine.
Tudi popust za zgodnje prijave je le 20% in to le do konec februarja.

Kot računam družina, 2 odrasla, otroci 8,6 in 2 leti ter avto,
povratna karta Trst-Igoumenitsa skupaj 539 EUR.
Lani je bilo za tako ceno že notranja kabina s tremi posteljami.


Je kdo kaj podobnega naračunal?
Default avatar
V tolažbo pove, da je prijatelj dobil "kao neko" nagrado: najem apartmaja, 7. noči za 4 os. brezplačno-Lefkada, samo agencija mu je takoj zaračunala akontacijo (taksa+čiščenje + nevem več vse, kaj so vse še naštevali) in mu porinila v roke cenik ugodnega prevoza, ki ga ona organizira....!!?? -kar se je izkazalo za "v celofan zavito praznjenje denarnice" , kljub brezplačnemu najemu apartmaja...
Mi "zajebanci" pa gremo v lastni režiji in sredi marca, prečekirali vsemogoče variante ( dve različni glavci), pa smo prišli na 545 EUR = 4 x odrasli (paluba) in en avto.. :-(
Ne obupujemo in še iščemo, če bomo prišli vsaj do popusta za AMZS kartico...??
Ampak se že v naprej veselimo in kar v naprej: pozdrvčki iz Lefkade... :-)

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net