Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Korzika - trajekt, Italija vlak Trst - Livorno

Default avatar
Odpravljam se na Korziko pa me zanima ali je vseeno ali kupim karte za trajek prej preko neta ali pa kar na mestu samem?
Za avtomobile je menda dosti ceneje, če prej nabaviš, kaj pa če si samo potnik, brez avta? Je tudi dosti ceneje, če nabaviš karto kak mesec prej?
Če ni bistvene razlike, bi jo nabavila raje na mestu samem (da si lahko premislim glede datuma oz. ure prevoza).

Vlak iz Slovenije v Italijo: ali je tudi ceneje, če nabaviš karte prej ali je vseeno, če nabaviš na železniški postaji? Na njihovi spletni strani niso omenjeni kaki popusti, če prej nabaviš?
Default avatar
Tudi mi se odpravljamo letos na dopust po Korziki in smo že pred mesecem rezervirali in vplačali karte za trajekt. Ne znam ti svetovati, vendar nam so rekli, da je gužva in da so karte če jih kupiš preje bistveno cenejše (še vedno pa smo dali za avtodom plus 4 osebe 400 eur povratna). Nekdo pa mi je rekel, da je najboljše, da jo za gor rezerviraš za nazaj pa če nisi vezan kdaj moraš priti domov greš in vprašaš kdaj gre najcenejši trajekt na celino in se zgodi, da prideš za smešni denar na celino. Če si sama oziroma brez otrok jaz ne bi komplicirala kar bo bo....če pa so majhni otroci potem pa žal rabiš malo več sigurnosti in si spontanosti niti dosti ne moreš privoščiti.
lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net