Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Laura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Katero kremo za obraz uporabljate?

Default avatar
Tiste nad 35 ?
Default avatar
čiščenje z vodo in olivnim oljem in zdaj proti zimi mažem kar z ognjičevo kremo (ni čista ognjičeva ampak tudi nekaj zmešana - olivno olje pa še nekaj...Koža mehka, nikoli več suha. Za nežni piling sem si kupila tudi rokavičko, ki jo zdaj ful promovirajo - sicer naj bi čistila tudi makeup, pa mi za ta namen ni ravno najbolj všeč, tako da za čiščenje ostajam pri olivcu
ko sem kupovala lekarniške ali drogerijske sem imela pa same težave, pa ogromno dnarja pustila (ker sem tako kot večina mislila, da če je krema dražja, da je boljša - pa je to čisti nateg)

stara sem pa točno 35 - tako da ne vem če moje mnenje šteje :-)
Default avatar
Lahko se mažete z margarino, olupki kumaric, jogutrom, medom, jajcem......ali naj naj kremami
z izvlečki avokadovih pečk, grozdnih jagod.in podobnih nebuloz.

Vse je en blef! Eno molzenje denarja.

Moja babi se z ničemer ne maže pa ima lepšo kožo, kot jaz. Samo živi z naravo, doma dela v miru, je prijazna, umirjena, ima putke, mački in kužata.
Obira svoja jabolka, svojo lipo za čaj.....sploh ne je banan, avokada, jajčevcev in brokolija.
Samo svojo kolerabo, korenje..... Pa umiva se NE VSAK DAN, pa pere tudi ne prav pogosto...

U glavnem vsi prav radi visimo pri njej, ko zakuri v štedilniku na drva.......

Naj še dolgo živi naša babica!
Default avatar
Navadno 100% jojoba olje, ki je tudi za dojenčke mazati. In pa čisto navadna baby krema.
Nobeno drugo "sranje" mi ne paše.
Default avatar
Uporabljam WELLEDO, divja vrtnica. N
Default avatar
Otroško kremo z ognjičem.
Vse te kozmetične in lekarniške kreme, ki kakor vlažijo, mi naredijo pusto in luskasto kožo. Koži vlage ne moreš dovajat od zunaj, temveč moraš poskrbet, da je ne izgublja - to pa dosežeš z maščobo. Vlago pa ji dovajaš tako, da veliko piješ.
Se mi pa zdi, da mora vsak sam najti svojo čudežno žavbo za svojo kožo ...
Default avatar
Hm, same 'razsvetljene' ženske se oglašajo?

Drage moje vrle dame, kreme za obraz niso nateg, so kreme, ki dejansko pomagajo, ki dejansko rešujejo posamezne težave, od izsušenosti, mozoljavosti, raznih madežev, premastne povrhnjice in še kaj.

Dejstvo pa je, da če imaš denar, lahko eksperimentiraš do onemoglosti, kožo neguješ z vrhunskimi kremami, preparati, masažami in mažami, lahko izbiraš med zelo dragimi kremami ali malo manj dragimi (ker s tem se strinjam, ni nujno vse kar je zelo drago, tudi vrhunske kakovosti)....če se povrhu poleg drage nege, še držiš drugih pomembnih dejstev, kot so, čimmanj stresno življenje, veliko spanca, veliko tekočine, uživanje le zdrave hrane, potem imaš dolga leta čudovito kožo. Nekaj naredijo tudi geni, tudi to je dejstvo.

Potrebna je torej kombinacija vsega in zdravega stila življenja in nege. Torej kožo hranimo navzven in navznoter.

Moja trenutna izbira je http://www.clarins.co.uk/Daily%20Energi ... GB,pd.html

Čeprav se bližam 50. letu je zame osnova le vlaženje kože. Ni res, kar pravi ena predhodnica, da kožo lahko vlažiš samo s pitjem tekočine, tudi nega povrhnjice kože z vlažnimi kremami je nujna. Bog ne daj razumeti, da vlago zadržiš z mastnimi kremami, ker to ni res, mastna krema zapre pore in jih zamaši in prepreči normalno delovanje, zato pozor pri temu ni odveč.
Default avatar
uf, kakšna mnenja... je napisal/a:
škrat: vlažilnimi
Default avatar
uf, kakšna mnenja... je napisal/a:
Default avatar
jaz sem dolga leta uporavljala Vitaskin PHARMA nočno... in je bila odlična za okrog oči... zjutraj je bila koža res spočita in fegenerirana... tudi nekak debelejša...ampak ne tako kot pri nekaterih lift activ kremah...ko se zjutraj zbudiš z obrazom, ki ga ne prepoznaš...pretiravam...ampak imam precej tanko kožo. Zelo me zanima, če ima katera kak nasvet za kako kvalitetno kremo, s podobno sestavo;

''Krema z uravnoteženim razmerjem izoflavonov, flavonoidov in tokoferolov iz izvlečka pečk kožo obnavlja, saj spodbuja tvorbo kolagena ter pomaga vezivno tkivo ščititi pred prostimi radikali. Izvleček rastline Bellis perennis pomaga ohranjati enakomeren ten kože. Kožo obnavlja, hkrati pa učinkovito deluje proti izgubljanju gostote in ohranja enakomeren ten kože. Vrne ji napet in čvrst videz.Krema z uravnoteženim razmerjem izoflavonov, flavonoidov in tokoferolov iz izvlečka pečk kožo obnavlja, saj spodbuja tvorbo kolagena ter pomaga vezivno tkivo ščititi pred prostimi radikali. Izvleček rastline Bellis perennis pomaga ohranjati enakomeren ten kože. Kožo obnavlja, hkrati pa učinkovito deluje proti izgubljanju gostote in ohranja enakomeren ten kože. Vrne ji napet in čvrst videz.''

Zanima me tudi, če ima katera od vas izkušnje z Goji kremo za obraz... Hvala v naprej za kak odgovor!
Default avatar
Pri naravni kozmetiki je treba res paziti kaj uporabljaš sploh, če imaš občutljiv obraz. Priporočam, da si ogledaš tole spletno stran in članek, ki govori kaj je naravna kozmetika
Default avatar
Poskusi Lefery kosmetiko, ki lepo navlaži kožo. Stara sem 40 let in uporabljam že eno leto. Nikoli nism imela boljše kreme.
Default avatar
MOL &B -Končno so prišle tudi v Slovenijo kremice izjemne linije . Vec informcij o brezplačnem dogodku predstavitve si lahko pogledate na tej povezavi: http://goo.gl/forms/OuyIU5mDGCDyxkM13
Default avatar
iščemdobro je napisal/a:
Pri 32 sem.prebrala sestavine in se nehala mazati s tistimi parabeni
Default avatar
Uporabljala sem veliko različnih kremic, ki naj bi reducirale gube. Pomagala le ena, in sicer Perle Bleue.
Default avatar
Kupila sem to kremo Perle Bleue, ampak uporabljam še le dva tedna. Po kakšnem času se pokaže prvi učinek?
Default avatar
Jaz sem odkar sem dobila otroke veliko uporabljala soleo za obraz..res super občutek, a kaj, ko je tako mastna, da z njo nisem mogla kar tako od doma..potem sem sprobala razne znane firme, ki so mi bile sicer ok, a za moje pojme nekoliko predrage..zdaj v zrelih letih pa že kar nekaj časa uporabljam tole 4D kremo od Lux factorja in sem res zelo zadovoljna . najbolj mi je všeč, da imam tako svilnato kožo kot z uporabo solee pa še proti gubam je

To je moja izkušnja, upam da sem komu pomagala z odgovorom. Lp, Sonja
Default avatar
Pomaga resnično samo Perl blue in to pri zrelih letih!

Moderatorji

Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek