Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Na testu: Kia Cee'd 1.6 CRDi EX MAXX

Default avatar
Na test sem prevzel vozilo Kia Cee'd 1.6 CRDi EX MAXX s 94 kW moči (128 KM)

Najcenejši Cee'd 1.4 CVVT LX Fun vas bo stal 12.850 EUR
Testna različica brez opreme pa 22.990 EUR
Dodano še ima:
- močnejši motor s 94 kW: 200 EUR
- priprava vozila: 105 EUR
- kovinska barva: 420 EUR
Kar nanese: 23.715 EUR

Mogoče je vnovčiti še posebne Joker ugodnosti, kot sta recimo popust za Prvi avto ali za družino. Vsak je omogoča 200 evrov nižjo ceno.

Če imate vprašanje o tem avtu, kar postavite vprašanje.
Default avatar
Koliko porabi ceed?
Default avatar
A to ima 6 prestav? koliko je treba plačat za ta menjalnik?
Default avatar
Kanglerjeva je napisal/a:
Ima 6 prestav. V bistvu imajo vse različice Cee'da že v osnovni opremi 6-stopenjski ročni menjalnik.

Ob doplačilu 1.500 evrov pa lahko izberete še 6-stopenjski samodejni menjalnik in sicer klasičen pri 1.6 CRDi 128 KM motorju ali dvosklopčni DTC pri 1.6 GDI 135 KM motorju.
Default avatar
Ravno kupujem novi ceed, samo osnovno varianto. Ali ga priporočate? Vozim se večinoma po mestu.

Kakšna je vožnja? Ni tako mehak avto kot Francozi, se mi zdi.

Kakšna je preglednost? So steklene površine bolj majhne (zadnje okno).

Zanima me še nekaj - ali ga je bolje kupiti sedaj, cena je ugodna, še 4 zimske gume so zraven, ali počakati na januar - se da predvideti, da bodo takrat dodatni popusti? Ali je bolje kupiti letnik 2013, se pozna pri ceni (ko prodajaš) december 2012 ali januar 2013?

Hvala za odgovore.
Default avatar
N* je napisal/a:
Vozi se prav lepo. Sem prijetno presenečn. Prejšnja generacija Cee'da ni bila ravna prijazna, ko si se vozil z njo čez kakšne neravnine. Test prejšnje generacije: http://avto.over.net/testi/i2798/

Na preglednost bom še malce pozoren. Nisem se še čisto navadil na prednji del. Vendar, če imate težave s tem priporočam parking senzorje. Testen Cee'd ima senzorje spredaj in zadaj + kamera za nazaj.

Popusti so vedno na voljo. Sedaj vas bodo primamili s pnevmatikami, drugič s finančnim popustom. Sami se morate odločiti kaj vam je bolj povšeči. Meni osebno ali je december 2012 ali januar 2013 nič ne pomeni. Ko ga prodajate je bolj pomembna ohranjenost, če so bili redno opravljeni servisi, ipd...
Default avatar
Nameravala sem vzeti parkirne senzorje zadaj, ali priporočate tudi za spredaj? To kar podraži zadevo. Sedaj imam C3, majhen avto in ceed je cca 40 cm daljši in toliko tudi širši.

Kar se tiče menjave avta, je bilo včasih pomembno, kateri letnik je avto, tako da dec. 2012 bi bil že v osnovi ocenjen nižje,npr staro za novo.

Hvala za odgovore. Kdaj pa bo objavljen celoten test?
Default avatar
Celoten test bo objavljen upam, da v roku dobrega meseca.

Glede parking senzorjev je tako, da odvisno kako pazljivi želite biti do svojega avtomobila in kako natančna voznica ste. Načeloma bi se morali brez njih hitro navaditi novega avtomobila, ki je seveda večji kot C3. Ampak vse je stvar navade.
Default avatar
Srečnica, greš končno s c3 na pravi avto ki ga je vsaj nekaj skupaj in ni francoz. Imam c3 in mi skoz nekaj crkuje. Zadnje čase se mi prižigajo lučke na armaturki :( :( :(
Default avatar
Zadaj je kot nova opel astra, spredaj pa je lep avto.
Default avatar
Za koliko časa so ti ga pa dali na test? Jaz sem ga že vozil, sicer na kratko in mi deluje zelo všečno. V njem se zelo lepo sedi, žena je hvalila obliko armaturne plošče, mularija je pa bila povsem iz sebi ob velikem barvnem zaslonu za navigacijo oziroma vzvratno kamero.

Sicer pa se je meni zdel novi cee'd najbolj prepričljiv z atraktivno obliko (ponoči deluje s svojimi LED-icami fenomenalno), voznimi lastnostmi (v primerjavi z nekdanjo generacijo je še za razred bolj uglajen in zelo harmoničen) in z motorjem, ki vleče zvezno in mirno. Porabil pa je tudi meni okoli 5,5 litra na sto kilometrov. Skratka: zelo COOL
Default avatar
Malipinko je napisal/a:
Vse teste opravljamo 1 teden, kar je tudi po dogovoru in pogodbi z vsemi uvozniki. Sicer vse ostalo pa kot ste napisali. Zelo dobro ste opisali napredek iz generacije v generacijo.
Default avatar
Kmal bodo imel korejci nižjo porabo ko evropejski avti. Kam gre ta svet?!?

Moderatorji