Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Na testu: Nissan Qashqai+2 1.6 Acenta

Default avatar
Kakšen menjalnik ima? Koliko ima konjev ta motor, gre sploh kam? Kakšna je poraba?
Default avatar
infoinfo je napisal/a:
Testni Qashqai+2 z 1.6 bencinskim motorjem ima žal le 5-stopenjski ročni menjalnik, ki je sicer primeren za zgolj 86 kW močan agregat (117 KM). Tako velikemu avtomobilu malce primanjkuje navora, glede na to, da rad malce ostreje pospešim se tu poraba hitro pozna. V mešanem ciklu znaša trenutno po 350 prevoženih kilometrih približno 9 l/100 km.

Ta motor je primeren za tiste, ki delajo malo kilometrov in na kratkih razdaljah.
Default avatar
A je mogoče ta avto dobit s 4x4 pogonom s tem motorjem ali ne? S katerim bencinskim pa ga je mogoče?
Default avatar
asvu je napisal/a:
Štirikolesni pogon ni možen pri motorju 1.6, ampak le pri 2.0 s 104 kW moči (140 KM), ki s paketom opreme Acenta stane 25.990 evrov. Seveda pa je mogoče naročiti še AWD pri dizelskima motorjema 1.6 dCi in 2.0 dCi. Različica z manjšim dizelskim motorjem in opremo Acenta vas bo stala 28.090 evrov. Vsi ti omenjeni motorji s 4x4 pogonom pa imajo 6-stopenjski ročni menjalnik.
Default avatar
Iztok, katere podobne avtomobile si še imel na testu? Me malce zanimajo takšni avtomobili pa nimam ideje kaj sploh pogledati.
Default avatar
Bilijana123 je napisal/a:
V tem rangu bi lahko pogledali še za:
- VW Tiguan: http://avto.over.net/clanek/vw-tiguan-s ... i-4motion/
- malce manjši Subaru XV: http://avto.over.net/clanek/subaru-xv-20-cv-trend/
- Kia Sportage: http://avto.over.net/clanek/kia-sportag ... d-awd-avt/
- Citroen C4 Aircross, ki ima tudi podoben motor, kot ta testen Nissan v tej temi: http://avto.over.net/clanek/citroen-c4- ... exclusive/
- malce močnejši, dražji in premiumski MINI: http://avto.over.net/clanek/mini-cooper ... ountryman/
- Mazda CX-5: http://avto.over.net/clanek/mazda-cx-5- ... ttraction/
- zanimiv, a majhen in manj uporaben je tudi Nissan Juke: http://avto.over.net/clanek/nissan-juke-15-dci-acenta/
Default avatar
Škoda ker ga lahko naročiš le s sedmimi sedeži, ker je lepši kot manjša verzija.
Default avatar
RSS-! je napisal/a:
Tudi nas je to zmotilo, zato smo vzeli raje hyundaija ix35 in smo zaenkrat po enem letu in preveženih 45.000 km zelo zadovoljni.
Default avatar
uf poraba je pa mim. tak avto bi moral imeti ali 2.0 bencinski motor ali pa dizla, pa tut če le 1.5dci ali kaj že daje renault vanj.
Default avatar
IztokFranko je napisal/a:
Če bi jaz iz omenjenih izbirala in izpustim MINI-ja ker je predrag, bi izbrala mazdo cx-5, ker mi deluje najbolj ziher avto za realno ceno.
Default avatar
Imam Qashqai z 1,6 bencinskim motorjem le da je 5 sedežen. Imam ga od februarja 2012, ter sem zelo zadovoljen z njim. Je družinski avto, udoben, kar je izjavila tudi žena, ki ima težave s križem. Iz revirij na otok Krk jin nazaj je lepo prestala, če pomislim na cliota II ki jo je že po 40 km vožnje zdelal. Edino kar me moti je nenatančen 5 stopenjski menjalnik, pa živahen res ni. V notranjosti je tih tudi pri130 km/h. Povprečna poraba po avtomobilskem računalniku je od 6,4 do 7,2 l/100km, s tem da je poraba od 7,0 navzgor bila samo cca 5 krat. Če bi porabo hotel povečati na 8 l/100km bi ga moral res pošteno priganjati. Ob vsakem obisku bencinskega servisa si zabeležim podatke iz računalnika: Čas vožnje, povprečna hitrost, povprečna poraba l/100km,Total km, bencinski servis,prevoženi kilometri od zadnjega plnjenja rezervoarja. V službo in domov prevozim 40 km, brez avtoceste, po običajnih cestah. Uporabljam pa veliko tempomat kar, po moje, tudi nekaj privarčuje na porabi goriva. Prevoženih ima 21 000 km. Zato me čudi da je nekomu porabil 9/100km. Mimogrede. V glavnem vozim umirjeno, čeprav včasih tudi bolj živahno.
Default avatar
qashqai je manjši in lažji od qashqaija+2. drgač pa dobr opis in izkušnje...
Default avatar
9 litrov je mal velika, vendar jo hitro dosežeš če si le malce nepazljiv in ostreje pospešuješ. Ko sem bil mlajši se mi je to pogosteje dogajalo. Sedaj ko imam otroke pa seveda ne več.

Moderatorji