Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Laura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

katera naravna kozmetika?

Default avatar
Živjo punce, iščem predlog za kakšno dobro, kvalitetno naravno kozmetiko, ki ni ravno po astronomskih cenah. Vem da je izbira velika, ampak prav zaradi tega se težko odločim, zato me zanima kaj ve priporočate. Drugače imam normalno, malce suho kožo. Hvala :)
Default avatar
novia je napisal/a:

Jaz sem tudi pred časom začela razmišljati,da bi pa poizkusila po doooooolgem času neki naravnega. Sem že probala pa moja koža ni bila zadovoljna in so bile posledice uporabe katastrofa in tako sem postala skeptična.
In,ker sem najdla na netu in fb-ju kar veliko hval kozmetiki Munay sem jih pred dobrim tednom kotaktirala in prosila za vzorčke(testerje) da vidim,če mi ustreza. Testerčke dobila v parih dneh in sedaj že skoraj en teden kremce tudi uporabljam in moram rečt,da sem zelo zadovoljna tko da grem ta teden v nakup krem. Pa še cena ni previsoka. Tko da ti svetujem,da jih poišči ali na netu ali na fb-ju in jih prosi za testerje,da vidiš,če ti je OK.
Default avatar
Munay je napisal/a:
reklama?
Default avatar
sam vprašam je napisal/a:
Neeeeee, čista dobrota.
Pogledaš sestavine in je čisto isti drek (oprostite izrazu) kot vsa kozmetika. Dodajo še dve ali tri rastlince in je kar naravna.

Avtorica, malo si kje preberi o doma pripravljeni kozmetiki ... mogoče ti bo to kaj pomenilo oz. bi se lotila.
Default avatar
Če misliš dekorativo, potem je super lily lolo. Za nego pa je zame najboljša Fitocose vendar moraš imeti koga poznanega v Italiji saj pošiljajo samo v Italijo. Popolnoma naravna in zelo poceni.
Default avatar
Jojobino olje, ricinusovo, svetlinovo, aloe vero rastlino, glino...
Sicer pa je najboljša kozmetika domača.
Default avatar
Kaj se sami sabo pogovarjate da si reklamo delaš?Naravna kozmetika?Naravne kozmetike so doma narejene,ne pa v nekih tovarnah in laboratorijih.

Tolk o naravnem.Še najbolje za kožo pa obraz je svinjska mast.
Default avatar
jaz.meni je napisal/a:
Že to, da jo pošiljajo po pošti, je razlog za pomislek, koliko je v resnici naravna.
Popolnoma naravna ne more biti zelo poceni, ker že sestavine stanejo.
Default avatar
kasandra je napisal/a:
Prodajajo jo sicer v laboratoriju, kjer jo izdelujejo, ker pa je to predaleč, jo pošljejo tudi po pošti. Preden sodiš o naravnosti, se o njej prepričaj z obiskom njihove spletne strani in si oglej sestavine, ki so zapisane pri vsakem izdelku v INCI formatu.
Večina sestavin, ki so koži koristne, so zelo poceni, menda ne misliš, da so kreme tipa La Prairie drage zaradi sestavin.
Default avatar
jaz.meni je napisal/a:
Draga kozmetika je draga zaradi reklam. Poceni klasična kozmetika, ki se ne reklamira tako agresivno, je poceni zaradi poceni sestavin. Meni se sestavine ne zdijo tako zelo poceni, da bi rekla, da je poceni - je pa res, da je to moja subjektivna ocena. Vsekakor je poceni kozmetika cenejša od naravne, tudi če jo delaš doma in iščeš najbolj ugodne ponudnike kakovostnih surovin.
Default avatar
Aja, pošiljanje se mi zdi sporno, ker je treba pri naravni kozmetiki paziti na temperaturo.

Kakšna je pa embalaža te kozmetike? Steklena?
Default avatar
Kozmetika REN vredna vsakega centa. Ni pa najcenejša, žal.
Default avatar
whitecow je napisal/a:
Oriflame pa res ni naravna kozmetika no.

Jaz uporabljam Lavero in sem zadovoljna.
Default avatar
Tega ne bi nikakor dala na obraz. Je nepreverjena kvaliteta, neznanega imena in kot taka veliko predraga. Tem "domačim, naravnim" garažnim proizvodnjam jaz ne zaupam nič. Kdo je pa odobril in pregledal te kreme? To je lahko uvožen kitajski poc za par evrov, napakiran v neke lončke.
Kupujem samo od priznanih svetovnih ali domačih firm, kjer veš, kaj dobiš. Drugače so pa najboljše stvari iz domače kuhinje, od sadja in zelenjave, olja, smetane, jajca, med, limone, avokado, otrobi, itd. kar je res naravno, poceni pa zelo učinkovito.
Default avatar
priporočam ti od Nature Siberica, gre za kozmetiko iz sibirskih zelišč, prodajajo jo v tuš drogerijah. Sama imam linijo za obraz z dodatkom ene rastline snow cladonia, in sem res zadovoljna. Tud draga ni. Sem pa preizkusila že malo morje teh kozmetik, ampak mi tale do zdaj nekako najbolj sede.
Default avatar
kasandra je napisal/a:
Odvisno, kreme za obraz so pakirane v steklene lončke, serumi v porcelanaste stekleničke na pumpico, kreme za roke v tube, mleko za sončenje v plastiko.

Sicer pa ti in ostali, meni je čisto vseeno, kaj boste izbrali in dali nase, povedala sem samo, kaj se je meni in še komu drugemu najbolj obneslo. Se mi ne da pisat in odgovarjat na fraze tipa "garažirana proizvodnja", še toliko niso, da bi si ogledali njihovo spletno stran.
Še najmanj pa prepričevat.
Kogar bo zanimalo, si bo ogledal, kdor ima možnost, bo poskusil, jaz od tega nimam ničesar.
Default avatar
Najboljša kozmetika je jutranja rosa in trtine solze, seveda v eko okolju. ;)
Ko oči zaspijo
Se angeli zbudijo
(Jan P.)
Default avatar
NNeka je napisal/a:
Jaz tudi! Sicer nimam kreme za obraz, imam pa losjon za obraz in masko. Kremca definitivno sledi :) Oriflame pa pod nobenim pogojem ni naravna kozmetika!

Moderatorji

Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek