Domače živali in veterina

Odgovarjajo:

Katastrofa, občina krško dala koncesijo meliju namesto društvu posavje

Default avatar
ALI JE SPET V IGRI DENAR ALI SO NA OBČINI PODKUPLJENI IN SKORUMPIRANI,KLIČITE ŽUPANA PODŽUPANA IN DIREKTORJA IN ZAHTEVAJTE ODGOVORE ZA ŽIVALI GRE.BODITE NJIHOV GLAS.
LJUBITELJI ŽIVALI RAZOČARANI NAD KRŠKO OBČINO!!!! DELITE, NAJ SE VE!

Društvo za zaščito živali Posavje je neprofitna organizacija, ki je bila pred 6 leti ustanovljena v želji po izgradnji lastnega zavetišča. Ker nam cilja ni uspelo izpolniti, denar pa smo vseeno namenjali oskrbi brezdomnih živali, smo se z lanskim januarjem iskreno veselili odprtja Zavetišča za male živali, pod okriljem Veterinarske bolnice Brežice. Sodelovanje z njimi je v zgolj letu dni doseglo visoko stopnjo uspešnosti in si pridobilo odobravanje širše javnosti. Zavetišče Brežice je eno redkih v Sloveniji, ki živali ne evtanazira in je odprto ljudem, kar pomeni, da ne dela za denar temveč v dobrobit živali. Ravno zaradi zdrave vizije si je v tem letu pridobilo ogromno število prostovoljcev in donacij, posvojitelji živali pa prihajajo ne le iz Posavja, temveč iz cele Slovenije. Do 15. novembra je bilo skupno oskrbljenih in posvojenih kar 123 psov ter 264 mačk, od tega 76 psov in 104 mačke iz Krške občine. Potrdilo za odlično delo je tudi subvencionirana akcija kastracij in sterilizacij lastniških mačk v sodelovanju z Občino Brežice, ki poteka od 3.1. do 15.2.2014, v želji po zmanjšanju in kontroliranju mačje populacije.

Čeprav je uspeh za tako majhno področje neverjeten, nas je v prvih dneh letošnjega leta Občina Krško popolnoma razočarala z odločitvijo o koncesiji za leto 2014, ki jo je dobilo Zavetišče Meli Center Trebnje. Zopet je prevladal denar, medtem ko sta bila uspeh in dobro delo z živalmi zatrena. Z izborom cenejšega in ne humanega ponudnika so pokazali svojo ignoranco in potrdili, da jim ni mar. Namigovanja, da se občina požvižga za dobrobit živali so obstajala že od novembrskega sestanka, ko se le predstavniki Krške občine niso udeležili ključnega sestanka Sveta zavetišč. Čeprav so že takrat pokazali svoj odnos do tovrstnega reševanja, smo še vedno upali, da bomo morda le našli skupni jezik, a očitno temu ni tako. Društvo za zaščito živali Posavje se v tem trenutku počuti nemočno, zato poziva vsa slovenska društva proti mučenju živali in vse posameznike, ljubitelje živali, k skupnem protestnemu shodu, kjer bomo poskušali pokazati kakšno škodo v prid živalim je letos naredila Občina Krško z napačnim izborom in ignoriranco do reševanja živali.

DZZŽ Posavje
Default avatar
Društvo za zaščito živali Posavje se v tem trenutku počuti nemočno, zato poziva vsa Slovenska društva proti mučenju živali in vse posameznike, ljubitelje živali, k skupnem protestnemu shodu, kjer bomo poskušali pokazati kakšno škodo v prid živalim je letos naredila Občina Krško z napačnim izborom in ignoriranco do reševanja živali.
PROTEST BO: 15.1.2014 ob 15 h

Moderatorji