Glasba, film in fotografija

Najljubše TV serije

Default avatar
Ja, res je malo zlajnana tema. No jaz obožujem TV-serije. Trenutno je moja najljubša Mentalist (le kdo bo Red John :)), gledam pa tudi Razočarane gospodinje, CSI, Alarm za kobro in nestrpno čakam na nadaljevanje Igre prestolov. Katere so vaše najljubše serije? Imate raje filme? Malo se razpišite o tem :)
Default avatar
Trenutno mi je najboljša The Walking Dead, za razliko od prejšnje sezone se zdaj dogaja :)
Default avatar
Parenthood, Fosters, Mom, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, The Middle, Mike & Molly (razen nove sezone)...
Default avatar
A to samo na tujih programih gledate?
Razen avtorica, ki je pisala v slov.
Default avatar
A to samo na tujih programih je napisal/a:
Gledamo na torrentih.
Default avatar
Trenutno me navdušuje skandinavski trojček: Borgen (Oblast), Forbrydelsen (The Killing, priredili so jih tudi že Američani), Bron/Broen (Most, prav tako so jih že priredili Američani)...

Od ameriških pa House of Cards, The Newsroom, Orange is the new black, The Walking Dead, Breaking Bad, The Game of Thrones, Mad Men, Homeland, The Good Wife... Od že zaključenih pa House, Dexter, The Wire, Prison Break...

Pa seveda angleški Sherlock Holmes...
Default avatar
Agatha Christie-Poirot
Default avatar
Serij totalno ne prenesem, edino kar sem res gledala so bili X-Files tam leta 94', 95', 96' potem sem pa izgubila interes za serije tudi tematika me ne zanima. Vse je polno nasilja sploh te policijske serije so mi obup pa razni sex v mestu, gospodinje to mi je pa dolgočasno neke blesave spletke tračarske...

Sem pa filmofil, filme pa obožujem sploh znanstveno fantastične in dobre psihološke grozljivke.
Default avatar
Od starih: Alo alo, Želite milord?, pa seveda Samo bedaki in konji-ta je itak zakon, pa Frost, pa Poirot, v glavnem pa angleške novejše kriminalne serije.
Default avatar
filmofilka je napisal/a:
očitno nisi dala šans pravim serijam ;) sploh v zadnjih letih je ogromno kvalitetnih serij, HBO, AMC in Showtime imajo nekaj odličnih...

trenutno recimo zelo hvalijo True Detective, meni ni čisto potegnila, ker preveč sliči na filme s svojimi dolgimi, pomenljivimi kadri... jaz serije konzumiram bolj za relaksacijo, odklop, imam raje lahkotnejše.. npr. kakšna politična tematika me ne zanima, pa če je še tako dobro posneto


(Game of Thrones, Shameless (US), Parenthood, Castle, True Blood, Supernatural, Sherlock, Doctor Who, Black Mirror, Grey's Anatomy, The Mentalist, White Collar, The Walking Dead, Modern Family, How I Met Your Mother, Psych, Raising Hope, Community, Wilfred
Firefly, Battlestar Galactica, Breaking Bad, Weeds, In Plain Sight, Big Love, Dollhouse, Dexter, Lost, Eureka, Chuck, House, Jericho, Fringe, Primeval, Happy Endings)
Default avatar
Mi vse serije z neta dol zloudamo. Pri nas tega res nemoreš gledat, če kažejo dele za 5 let nazaj. Raje vse sproti gledam.

Gledamo pa : The mentalist (jst pa vem kdo je Red John :), The listener, Ncis, Bones, The following, Supernatural, Castle, Lost girl, Elementary (ameriški sherlock holmes), Warehouse 13, Haven, The walking dead, Doctor Who, Falling skies, Psych, Perception, Major crimes, Suits, Perception, Arrow, Justified, Being human (ameriška varianta, ne britanska), Revenge, Grimm, Revolution, Once upon a time, Deiance, Continuum, Anger management, Scandal, Teen wolf, Whodunnit?, Under the dome, House of cards, Whose line is it anyway, Ray donavan, Qi (britanska znanstvena kviz oddaja), Sleepy hollow, Two and a half men, Witches of east end, Dracula, Ravenswood, Almoast human, Sherlock (britanski ki ima samo 3 dele na sezono), Atlantis ter Agents of shield (Marvel).

Ja jih je kar dosti. House of cards pride ven cela sezona naenkrat. Nekaj se jih začne poleti pa do jeseni, nekaj se jih pa jeseni začne pa se spomladi končajo. 2 seriji sta enkrat na leto in trajata vsega skupaj en mesec. Ne gledamo kar vse vsak dan.

Tisti dan, ko pridejo ven jih zloudamo in pač gledamo ali isti dan ali čez vikend.

Mogoče sem s tem seznamom komu dala še kakšno idejo za novo serijo.
Default avatar
o hudo, koliko časa pa imate, da vse to pogledate?

jaz gledam samo greys anatomy in once upon a time, pa še za to si komaj utrgam čas, da pogledam...
Default avatar
Enica, priporočam ti Black Mirror, če še nisi gledala, je tudi samo 6 delov in so odlični :)
Default avatar
koliko časa? je napisal/a:
Ne rabiš tako veliko časa, jaz spremljam okoli 30 serij na leto, pa pride to približno ena epizoda na dan... Televizije nimam, filmov ne gledam, samo serije zvečer na računalniku.
Default avatar
Šit no, a še kej druzga delate, kot pred kišto sedite????
To ja, pa Midsommer Murders, Detective Montalbano, Pospešena preiskava, Kobra 11, Il tredicesimo apostolo - ameriškega sranja ne prenašam organsko. Se mi zdi, da so vse iste, po istem furmu, kopitu - al je en kup kurbarije al pa trupel na tone. Meni ne potegne, pa pri dveh otrocih in s. p.ju niti časa nimam, kadar ga že imam, ga raje bolj koristno porabim.
Default avatar
kdo pa dela? je napisal/a:
bolje izkoristim svoj čas, kot 90% slovencev, ki zvečer po poročilih za par ur počijo na kavč in se pustijo futrati s programom, ki jim ga sestavi nacionalna ali komercialna tv
Default avatar
Jaa jaz tudi obožujem serije. Z interneta si jih nikoli ne potegnem dol, ker jih gledava večinoma skupaj s sestro, ki je še v osnovi šoli in brez podnapisov težko razume (saj se trudi, ampak preprosto pogleda 2 dela potem pa ji čisto pade koncentracija) . Meni je tudi trenutno najljubša Mentalist (ja enica, jaz tudi vem kdo je Red John :), čeprav malo sumim, da bojo kmalu odkrili, da Red John ni tisti za katerega zdaj vsi mislijo, da je). Drugače pa za sprostitev noro rada gledam Sex v mestu in Razočarane gospodinje.
Mimogrede se opravičujem, če to ne sodi v to temo, ampak ali kdo ve zakaj so v Ameriki predvajanje Mentalista prekinili na sredini sezone januarja in ga bodo naprej predvajali marca?
Default avatar
Oh, eni pa res veliko serij gledate. Jaz jih prej nisem, ker nisem imela časa (razen Mentalista, enkrat na teden), zdaj sem pa noseča, doma z ogromnim trebuhom, komaj se premikam pa sem navalila na serije. Ste mi pa dali ene par dobrih predlogov za nove.